Välkommen till knutpunkten för svensk medborgarforskning!
Här kan alla som vill lära sig mer om medborgarforskning (citizen science), söka bland projekt att delta i och bidra till portalen med egna kunskaper och erfarenheter.

Algforskarsommar

Algforskarsommar

Algforskarsommar har två huvudsyften: Att öka kunskapen om alger och hur algbältet fungerar samt att lägga grund för ny forskning. Deltagarna i Algforskarsommar bidrar genom fotografier och rapporter.

Algforskarsommar är ett medborgarforskningsprojekt som startade inför sommaren 2021 och ska pågå under flera påföljande år för att samla in rapporter och jämförelsematerial från utvalda platser längs hela den svenska Östersjökusten från norr till söder.

I projektet Algforskarsommar får allmänheten möjlighet att bidra med ny kunskap om hur algbältet fungerar, vad som händer under ytan i våra svenska kustvatten och jämförelser av hur det ser ut på olika platser i Sverige.

 

Vill du också bli medborgarforskare? På hemsidan finner du mer information om hur du kan genomföra uppgifterna inom Algforskarsommar 2023, samt en enkel handledning att skriva ut och ta med ut i fält tillsammans med korta videoinstruktioner. Gå till respektive uppgiftssida under Algforskarsommar 2023:

https://www.su.se/forskning/forskningsprojekt/algforskarsommar/sommaren-startar-tidigt-i-%C3%A5rets-algforskarsommar-1.647290

 

 

Projektnamn:
Algforskarsommar

Status:
Active

Ämnen:
Biodiversity, Biology, Climate & Weather, Ecology & Environment, Ocean, Water, Marine & Terrestrial, Nature & outdoors

Startdatum:
2021-05-01

Slutdatum:
2024-08-31

Huvudarrangör:
Stockholm University Baltic Sea Centre

Går att delta hemifrån:
nej


Lägg till ett projekt

Är du involverad i ett medborgarforskningsprojekt som ännu inte syns på denna sida? Lägg till det så att fler kan upptäcka ert arbete!

För att lägga till ett projekt på medborgarforskning.se behöver du registrera dig som användare på vår europeiska systersida EU-citizen.science. Väl inloggad klickar du på “New Submission” / ”Lägg till” och fyller i  projektformuläret. Se till att projektet registreras som svenskt, samt att du fyller i en svensk och en engelsk beskrivning.

När projektet sparats och granskats dyker det automatiskt upp på denna sida.

Forum

Vill du diskutera medborgarforskning med andra engagerade? På vår europeiska systersida EU-citizen.science finns ett forum speciellt tillägnat svensk medborgarforskning. Registrera dig och starta en tråd idag!